Следят шейната на Дядо Коледа

29253
Следят шейната на Дядо Коледа

В 9 часа тази сутрин от Северния полюс излетя шейната на Дядо Коледа, чиито полет ще бъде проследен от Обединеното командване на въздушно-космическата отбрана на североамериканския континент.

Дежурните в щабквартирата на организацията канадски и американски офицери ще могат да отговорят с точност на всяко любопитстващо дете къде се намира Дядо Коледа в конкретния момент, предаде ИТАР-ТАСС.

С бронирания джип... пристига Дядо Коледа

Незабравим коледен празник изненада децата от детската градина в казанлъшкото военно поделение. Те получиха своите подаръци от Дядо Кол...

Канадското министерство на отбраната съобщи, че отделя четири изтребителя, които ще съпроводят Дядо Коледа във въздушното пространство на страната. Ще бъдат използвани също 40 радара, разположени в северните и източни райони на САЩ и Канада, както и спътници на геостационарната орбита. Когато шейната се приближи до канадските територии Нюфаундленд и Лабрадор, ще бъде посрещната от два изтребителя Ф-18, като на средата на пътя те ще бъдат заменени от други два бойни самолета. Задачата е да се гарантира безопасното преминаване на Дядо Коледа.

Традицията да се проследява маршрутът на белобрадия старец се е родила в САЩ през 1955 г. Тогава била рекламирана "горещата Санта линия", по която децата можели да поръчват на зимния вълшебник своите желания. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com